AM Challenge 2015


Resultatlistan är nu klar. Varsågoda:


Topp tre listan 2015 kommer här:
1. Anders Persson - 1.27:51
2. Håkan Ling - 1.39:22
3. Olle Kängan - 1.45:29

King of the Mountain:
1. Anders Persson - 0.19:39
2. Jonas Klättraren - 0.22:14
3. Håkan Ling - 0.22:34  

Hillside DH:
1. Anders Persson - 0:02:38
2. Olle Kängan - 0.02:50
3. Håkan Ling - 0.02:56

Grattis till er alla!!!

Vi har även sammanställt några listor med Strava segment som ingick i loppet. Listorna är ren rådata från Strava (plockades ner ca 23:50 lördag kväll). Kan vara kul att se hur man placerat sig på de olika segmenten: 


Här kommer bilder från starten och målområdet som vi tog. Snart uppdaterar vi med mer bildlänkar från andra fotografer. Tog du bilder? Skicka länk till dina bilder till oss så lägger vi upp länken här. Skicka mail till Hillside.cycling@gmail.com.

Vi finns på INSTAGRAM också. :-) Spana in bilderna där! https://instagram.com/leo_happy/Video från fredagens provkörning, Hillside DH sträckan i sin helhet på 2.43: https://vimeo.com/137494816
Video från fredagens provkörning, klipp från hela banan, 13 min 19 sec: https://vimeo.com/137709780

Hillside AM Challenge 2015 Finishline


Include gadget (iframe)Vi har nu även sammanställt svaren från enkäten som vi skickade till alla som deltog i loppet. Vi är glada över den positiva feedback som vi fått. Här kan ni läsa enkäten:

https://drive.google.com/file/d/0B34VFPau6PMSNVQxZzk1NE9tRms/view?usp=sharing

Tack för i år! 

Cheers! /Leo & Natasja


Välkommen till årets tuffaste MTB-lopp, som går av stapeln lördagen den 22 augusti klockan 11.00!

Du kan nu ladda ner PM:et för loppetLäs det noga innan start!

Kom och heja på dina vänner under loppet! 
Vi tipsar om bra publikplatser, både svåra klättringar, vackra vyer och snabba nedfarter. Se gröna cirklarna för bra publikplatser som är relativt lätta att nå. Brantaste och svåraste nedfarterna är markerade med gula cirklar, där kan det vara lite svårare att ta sig fram till. Se kartan nedan:

Bra publikplatser
Bra publikplatser under loppet, gröna och gula markeringar.

Loppet passar dig som älskar både teknisk och fysiskt krävande AM-cykling. Banan är 2,5 mil lång och den innehåller ca 600 m klättring uppför och lika många fallhöjdsmeter utför. Den går till största delen på stigar i kuperad terräng. Start och mål - Skatås. 
I Bicycling skriver Joakim Haglund om förra årets lopp: Bicycling nr 11/2014

I förra årets första nummer av Utemagasinet Träna kan du läsa om flera av stigarna som finns med i loppet. Länk till artikeln "S
tigmeckat i Göteborg": Utemagasinet Träna nr 1 2014.
Förra årets information (foton, videos & resultat) hittar du här: Hillside AM Challenge 2014.

Anmälan
Anmälningsavgift: 400 kr. 
Max antal deltagare: 100 st.
Återbetalning av anmälningsavgift sker fram till fredagen den 7 augusti. Efter det är det upp till deltagaren att sälja sin plats. Namnbyte måste meddelas till oss så fort som möjligt.

Loppet är fulltecknat, men vi tar fortfarande emot reservanmälningar. Skicka ett mail till: hillside.amc15@gmail.com med följande information:
Namn:
Gatuadress:
Postnummer:
Ort:
Telefon: 
Klass: Herr- eller damklass.

Preliminär deltagarlista
Den hittar du här: Preliminär deltagarlista

Preliminär deltagarlista
(Vi uppdaterar den kontinuerligt, senaste uppdateringen gjord 2015-08-18)

Reservlista
Om du inte fått en plats får du ett reservplatsnummer som vi mailar dig. Vid avhopp övertar förste reserven på listan platsen.

Efteranmälan
Efteranmälan sker i mån av plats mellan klockan 10.00 - 10.30 i kansliet (Domherren). Efteranmälningsavgift: 400 kr, som betalas kontant.    

INFO: Platserna till efteranmälan frigörs av nummerlappar som inte hämtats ut. Senast klockan 10.00 på tävlingsdagen ska föranmälda deltagare ha hämtat ut sin nummerlapp.  Vilket betyder att vi inte säljer fler platser än vad vi har nummerlappar.

Banan
Loppet startar med en bit på MTB-banan förbi Brudaremossen. Därefter kommer en tuff klättring upp till Västra Långvattnet där man cyklar vidare längs med sjön uppe på klipporna. Från klipporna svänger man ner vänster på baksidan där ännu en klättring tar dig tillbaks upp till toppen.

Nu närmar sig en av höjdpunkterna - Getryggen. Nytt för i år är att man kör ner på baksidan av Getryggen. Det blir en lång nedfart där även den klassiska stigen Thin Lizzy ingår. Där väntar en lång teknisk klättring på Leopolds hemliga stig. Väl förbi Blacktjärn är det dags för ännu en utmaning - Blueberry trail uppför.

Blueberry trail blir avlöst av Lingonberry trail. Den tar dig till Golfbaneslingan, som slingrar sig uppför hela vägen till toppen av Höga Bergen (kalhygget). Från toppen av kalhygget kör man höger mot Bohusleden där steniga branten väntar. Efter den fortsätter man en kort bit på Bohusleden, svänger av till höger och kör en liten loop över två bäckar.

Nu är det dags för stigen med självlysande grön mossa och mjuka barr. När du kommit ut ur trollskogen möts du av den mytomspunna Black Beast trail, som börjar med en lång klättring och slutar med en svår brant.

Nästa utmaning är Chikanen, som trots sitt namn går att köra rakt ner. Efter lite mer klättring når man Ravinen, där stigen är både brant och smal nedför. Som avslutning på den väntar smala spången. Härifrån cyklar man en grusvägssträcka på två kilometer till Grävlingstigen. Efter den är det bara en kilometer kvar till mål och på den sträckan väntar en sista teknisk stig innan du når fram till Skatås. Med några hundra meter kvar till mål är det dags att sätta in spurten till mållinjen. Välkommen i mål! Nu har du förtjänat en gofika! 

Hillside AM Challenge 2015 race course
Karta över banan, klicka för större bild.

Elevation chart 2015
Banprofil/höjdkurva. Total stigning: 600 m.

GPS spår
Här hittar du banan i både Google Maps och GPX format.

Strava segment
Följande 25 specialsträckor ingår i banan:
Regler för loppet
  • Deltagande sker helt på egen risk. Det innebär att du ansvarar för dig själv och cykeln ute på banan. Vill du ha en försäkring som täcker skador på dig och din cykel ordnar du det själv.
  • Du får använda valfri cykel, dock ej motordriven. Cykeln får heller ej bytas under loppet.
  • Hjälm är obligatorisk. Vi rekommenderar även knä- och armbågsskydd.
  • Får du stopp på banan, så ställ dig bredvid så att du inte blockerar stigen.
  • Underlätta omkörningar. Ifall någon ropar "håll höger!" så var beredd på att omkörning sker till vänster om dig vid lämpligt tillfälle.
  • På banan kommer du att vara självförsörjande med allt. Det finns inga depåer för vatten, energi, mekhjälp eller sjukvård. Vi rekommenderar en liten ryggsäck (Camelbak) med allt du kan tänkas behöva, som t.ex. vatten, energi, slang, pump, kedjebrytare, mobiltelefon och första hjälpen kit.
  • Ser du att någon skadat sig, så bör du stanna och kolla status. Hjälp till om så behövs. Vid allvarlig olycka ring 112 direkt. Enklare omplåstring kan vi hjälpa till med i målområdet. 
Klasser
Det finns enbart två klasser: Herr- och damklass.

Priser
Nytt för i år: Alla deltagare får en välförtjänt medalj vid målgång. Vinnarna i herr- respektive damklass får en pampig pokal och skumpa! 

Priser i herr- och damklass delas ut till 1:an, 2:an och 3:an. Det blir ett bergspris i herr- respektive damklass. Och ett downhillpris som alla tävlar om.

Vi kommer även att lotta ut priser. 

Prislistan uppdateras inom kort.

Nummerlapp
Nummerlappen, som du fäster på styret, hämtas ut samma vecka som loppet går. Så även energikaka- och fikakupong. 
Senast klockan 10.00 på tävlingsdagen ska föranmälda deltagare ha hämtat ut sin nummerlapp. Ej uthämtade nummerlappar frigörs till efteranmälan. 

Energikaka
Din oumbärliga energikaka hämtar du ut i startområdet mellan kl.9.00-10.45. Glöm inte att ta med din energikaka-kupong.

Starten
Vi kör med Le Mans start. Det innebär att alla i startfältet springer fram till sin utplacerade cykel. Cyklarna placeras ut en kvart innan start. Två funktionärer kommer att hålla ett vakande öga på cyklarna fram till starten. Herr- och damklass startar samtidigt.

Tidtagning
Tidtagningen startar kl. 11.00. Om du har tänkt att tävla om en topp tre placering måste du använda Strava. Det gäller även för att kunna vinna downhillpriset, där snabbast (inte först) utför Getryggen och Thin Lizzy vinner. Däremot är det först uppför Getryggen som gäller för att vinna bergspriset. En kontrollant på toppen registrerar vinnaren i både herr- och damklass.

Vi rekommenderar alla att använda Strava, som kommer att användas som underlag till den preliminära resultatlistan. Med Strava kommer du även kunna jämföra dina tider med andra på alla de specialsträckor som vi delar upp loppet i. 

Till den slutgiltiga resultatlistan tar vi hjälp av bilder från en målkamera.

Fika efter loppet
Efter loppet serverar vi fika i målområdet. Ta med din fikakupong när du hämtar fikat.

Hillside AM Challenge 2015 Menu

Meny för årets lopp.

Prisutdelning
Prisutdelningen sker efter loppet i målområdet. Prisutdelningen hålls kl. 15.00 vid stugan Domherren.

Övrig info
Omklädningsrum och dusch finns på Skatås motionscentral till en kostnad av 40 kr.
Stor betalparkering (20 kr för heldag) finns i anslutning till motionscentralen, se karta.

Anmälan
Max antal deltagare: 100. Anmälningsavgift: 400 SEK. I den ingår en hembakad energikaka, hemgjord hallonlemonad, stor matig smörgås, hemgjord kolatryffel och givetvis hemgjord gofika.

Cheers!

Leo & Natasjahttp://www.duells.se/

Duells bidrar med följande priser (värde totalt 5000 SEK):


https://www.themudhugger.eu

Brittiska Mudhugger sponsrar loppet med två par skärmkit. Vi har hårdtestat skärmarna under vintern och förutom att sitta på plats under alla förhållanden, så skyddar de cykelns rörliga delar bättre än alla andra skärmar vi använt. Det här är skärmarna för dig som cyklar hårt i skogen.

Vi lottar ut två valfria smycken från Artyfactured Jewelry! Fantastiskt fina smycken gjorda av återvunna cykeldelar (KMC kedjor och innerslangar). We like!  Alla får en fin medalj i år! Vinnarna i Herr- och Damklass får en fin pokal och bubbel! Vinnarna av Bergspriset får var sitt presentkort hos Flickorna Kanolds chokladbutik. Vinnarna av Bergspriset får dessutom en inramad illustration på Glenn- & Gun the goat som pris! Vi bidrar även med priset till årets Downhillsträcka. Vinnaren av Hillside DH får en Osprey Escapist 18 ryggsäck. Vi har även med ett Thule Express 970 cykelställ och den bästa fika Thermosen i prislistan! Alla funktionärer får ett presentkort på Thehuset vid Kungstorget som tack för hjälpen.